BåtLab'en

for dokumentasjon, rekonstruksjon, og båtbygging

Modellbygging

Legg igjen en kommentar

Forrige uke startet vi med modellen. For å få en oversikt over hva som fantes og hva som manglet, og samtidig prøve å pusle sammen deler allerede før vi begynte å jobbe tredimensjonalt, startet jeg med å legge ut bordlegningen på et brett. Her kunne jeg ganske enkelt se hva som passet sammen i hullene i suene. Jeg fant også et par deler som tidligere ikke har vært plassert i båten, noen avbrukne deler av bord.
DSC_9524

Siden det er mye som mangler i bunn av båten, bestemte jeg meg for å bygge modellen ovenfra og ned, altså fra ripa mot kjøl. Det er jo ikke slik man bygger en båt, men med manglende kjøl, undre del av akterstevn, det meste av halsene, var det egentlig ikke noe valg. Det var slik det måtte gjøres, siden ripa var så komplett.   Etterhvert som bordene og bandene, og ikke minst seiltofta, blir plassert i båten  regner jeg med å komme fram til lengde og bredde .

DSC_9540Vi har 3D-printet noen deler; for- og akterstevn, renger foran og bak, framband og  stevkne foran. Resterende deler vil bli laget på annen måte. Bord i bokpapp, band og trolig også inneresing i tre.  Stevnene er satt opp på plexiglass, som sitter i en slisse på beddingen, slik at stevnene kan skyves frem og tilbake, og vinkles etterhvert som vi finner ut hvordan de skal stå.

Forfatter: Lars Stålegård

Båtbygger, trearbeider

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s